Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Палестинці без води

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила владу Ізраїлю в тому, що вона обмежує доступ палестинців до джерел питної води.

Особливо важка ситуація, наголошується в доповіді організації, склалася в Газі, у зв’язку з нестачею води і відсутністю каналізації.

Правозахисники зазначають, що багато палестинців можуть користуватися лише 20 літрами води на добу, що є мінімумом навіть при гуманітарних катастрофах.

За твердженням AI, Ізраїль використовує понад 80% води з гірського верхнього водоносного шару, а палестинські араби отримують лише 20% цих ресурсів. При цьому, підкреслюється в звіті, Ізраїль забирає собі 100% ресурсів річки Йордан, а для палестинських арабів Західного берега вода з верхнього водоносного шару — єдине джерело.

Правозахисники також підрахували, що близько 450 тисяч єврейських поселенців використовують стільки ж або навіть більше води, ніж 2,3 мільйона палестинських арабів.

Нагадаємо, у липні Аmnesty International звинуватила Ізраїль у скоєнні військових злочинів під час бойових дій у секторі Газа в січні цього року. У своєму звіті AI назвала масштаб ізраїльських атак безпрецедентним, заявивши про застосування артилерії і зброї, спорядженої білим фосфором, у густонаселених районах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com