Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Податки з усіх доходів

Фізичні особи-під­приємці, які сплачують єдиний або фіксований податок, з 1 січня 2010 року повинні будуть перераховувати до місцевих бюджетів додатковий податок з доходу, отриманого понад дозволеного законодавством рівня.

Ця норма міститься в новій версії законопроекту №5223, спрямованій урядом до парламенту в п'ятницю, пише газета «Комерсант-Україна».

Як відомо, фізичні особи-підприємці мають право сплачувати єдиний податок (щомісяця до 200 гривень) за умови, що обсяг їх річної виручки від реалізації товарів, робіт і послуг не перевищує 500 тис. гривень. Продавці товарів і супутніх послуг на ринках сплачують фіксований податок (в середньому — 137 гривень), тільки якщо їх валового дохід не перевищує 7 тис. неоподатковуваних мінімумів (119 тис. гривень).

Тепер же, якщо підприємці отримають більший дохід, вони будуть зобов'язані «суму такого перевищення обкладати податком за ставкою 15%».

Сплата 15% дозволить платникам залишатися на спрощеній системі оподаткування і в наступних звітних періодах продовжувати платити єдиний або фіксований податок.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com