Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Терористи атакують

Кількість жертв двох вибухів, які прогриміли в неділю в центрі іракської столиці, збільшилося до 147 людей, поранення, за уточненими даними, отримала 721 людина. Серед загиблих — 35 службовців міністерства юстиції і 25 співробітників Багдадської провінційної ради.

Представник Білого Дому сказав, що президент Обама вже зателефонував прем'єр-міністрові Іраку Нурі Малікі і президентові Джалалу Талабані та висловив їм свою підтримку. «Я рішуче засуджую ці обурливі напади на народ Іраку і висловлюю своє найглибше співчуття всім тим, хто втратив своїх близьких», — мовиться в заяві американського президента.

«Ці вибухи переслідують лише одну мету — вбивство безневинних чоловіків, жінок і дітей, і вони лише підкреслюють огидні і руйнівні плани тих, хто хоче завадити народу Іраку побудувати собі майбутнє, на яке він заслуговує», — вказано у документі.

Держсекретар США Гіларі Клінтон, у свою чергу, сказала, що «ці терористичні напади, які викликають огиду, мають на меті підірвати прогрес, досягнутий Іраком на шляху до стабільності».

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун рішуче засудив «ці безглузді і нерозбірливі акти насильства, які вже укотре направлені проти безвинних людей і мають на меті підірвати відновлення Іраку». Крім того, він закликав усіх іракців «об'єднатися перед лицем цих жахливих діянь» і продовжити роботу із захисту досягнень політичного прогресу в країні.

Прем'єр-міністр Іраку Нурі Малікі, який відвідав місце вибуху, де рятувальники досі намагаються знайти у завалах живих і тіла загиблих, звинуватив у події «Аль-Каїду» і прихильників колишнього президента Саддама Хусейна.

«Ці боягузи-терористи не зможуть вплинути на рішучість народу Іраку продовжити боротьбу із залишками колишнього режиму і з терористами «Аль-Каїди», які скоїли цей жорстокий злочин проти мирних жителів», — сказав іракський прем'єр-міністр. Уряд Іраку оголосив триденну національну жалобу.

Порівняно з минулим роком рівень насильства в Іраку значно понизився, хоча у деяких районах країни напади продовжуються. Багато хто побоюється, що рівень насильства може підвищитися напередодні парламентських виборів, які мають відбутися у січні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com