Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мерський Тарифомор

Тарифна війна проти киян, яку веде одіозний «космомер» та його команда, вже давно вийшла за межу суто столичного конфлікту. Адже по всій Україні чимало маленьких, середніх і великих «космосів» нетерпляче чекають розв’язки аби негайно перенести те, що зараз діється в столиці, на вулиці і в будинки своїх міст. А дехто з молодих та ранніх уже перевершив по зажерливості самого ініціатора тарифної різанини, загиливши у своїх старозачепилівках і новожабинськах розцінки воістину космічні. Правий був той, хто сказав колись, що лише розум людський має межу самовдосконалення, а ницість людська — безме­жна.

Але проаналізуємо останню хроніку бойових дій. Після двомісячного літнього шоку, викликаного підвищенням комуналки вдвічі, а то й більше, київський голова блюзнірськи погрався у милосердя. У серпні-вересні тарифи раптом знизили аж на 5 відсотків. Але запідозрювати нашого космічного мера у гуманізмі — це все одно, що висувати Раскольнікова на Нобелівську премію миру. Бо ті 5 відсотків, які начебто дарував киянам наш бабусефіл, він з надлишком компенсував підвищенням цін на хліб. Що йому численні протести громади, судові позови і навіть розпорядження Уряду! Для Черновецького єдиним авторитетом, крім не менш одіозного пастора-афроукраїнця, є, як відомо, Гарант. А той робить вигляд, що нічого не сталося. От знахабнілий міський голова, даруйте за каламбур, нахабнішає й далі.

Минулого тижня озвалась спеціальна комісія депутатів Київської Міськради, на яку наївні недобитки населення покладали якісь там надії. Адже комісіянти мали розробити рекомендації щодо подальшої тарифної політики у столиці. Той факт, що комісія складалася виключно з людей Чернове­цького, нічого хорошого киянам не віщував. Так воно й вийшло. Рекомендації комісії своєму коханому годувальнику викликали вже навіть не шок, а передінфарктний стан: до 1-го січня 2010-го року зберегти літні подвійні тарифи (без усяких там 5-відсоткових знижок), а з Нового року підвищити їх ще вдвічі.

Неважко прорахувати, що з Нового року плата за проживання навіть у однокімнатній окремій квартирі перевищить рівень міні­мальної пенсії. Остання, як відомо, якщо й буде підвищена, то не в кілька разів, а на кілька відсотків. Не втримаємося, щоб не повторити те, про що вже писали раніше: найбільший відсоток прибутку в Україні дають не енергоносії і навіть не спекуляція валютою, а вже легендарна «гречка від мера».

Напрошується запитання: задля чого все це робиться? Пересічні кияни відповідають, не замислюючись: для того, щоб максимально накрасти, а потім накивати п’ятами. Логічно! Обібрати багатомільйонний Київ — це вам не у Хацапетівці душогубствувати. Але складається враження, що і сам мер, і мерські поплічники нікуди тікати не збираються. На очах ошелешеної України відбувається заключний акт найграндіознішої афери, в порівнянні з якою фінансові піраміди початку 90-х років — то дитячі ігри в пісочнику.

На думку незалежних експертів ситуація виглядатиме так: водночас із запровадженням драконівських тарифів розпочнеться організована акція добровільно-примусового переселення десятків, як­що не сотень тисяч літ­ніх киян-пенсіонерів у кос­міч­ні концтабори, приховані під вивіскою муніципальних будинків для старих людей. Відповідна структура в мерії вже створена і передана під керівництво одному з найближчих родичів Черновецького. А спорожнілі квартири тих, хто фізично доживе до цього часу, природно, перейдуть у власність того, хто все це вигадав.

А стосовно т.зв. офіційної версії щодо причин нестримного завищення тарифів, то це, даруйте, цинічна брехня. У переважній більшості цивілізованих держав люди не сплачують стовідсоткових витрат на житло, світло, воду і т.д., а лише частину. Решту компенсує держава, переводячи відпо­відні суми до міських бюджетів. Найцікавіше, що бюджет Києва будується саме за цим принципом. Але!.. ті, хто сидить на Хрещатику, стверджують, що компенсаційні суми крадуть ті, хто владарює на Печерську, а ті, що владарюють на Печерську, кажуть, що бюджет розкрадається не ними, а тими, хто на Хрещатику. А доки пани граються в перекидушки, тарифний геноцид набирає обертів. Хто його, нарешті, затримає? Людина з рушницею?

 

 

В.Н.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com