Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

До виборів киян не лякатимуть

Київська влада прийняла рішення не підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги до виборів президента України.

Днями заступник мера Анатолій Голубченко повідомив, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до президентських виборів, які заплановано на 17 січня 2010 року, відкладається.

«До виборів ми вже нічого з тарифами не будемо робити, бо мерія не хоче нагнітати соціальну напругу в суспільстві і давати можливість кому-небудь з політиків спекулювати на темі тарифів. Проте підвищення тарифів точно відбудеться в 2010 році. Але в цьому питанні міськадміністрація першу чергу виходитиме з поточної економічної ситуації», — сказав Голубченко.

Хоча тижнем раніше Голубченко прямим текстом говорив, що підвищення тарифів на ЖКП почнеться з 1 січня.

Минулого тижня відбулося перше засідання спецгрупи з питань тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, на якому начальник Київводоканалу Ярослав Філатов запропонував підняти вартість житлово-комунальних послуг на 50% у два етапи: з 1 січня і з 1 квітня 2010 року. Однак пропозицію Філатова комісія відхилила, пише видання.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації запропонувало продовжити на жовтень тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, що діяли у серпні-вересні.

«Зараз діють тарифи, які набули чинності 31 серпня», — сказав Голубченко.

Можливо, вже через місяць процедурою повернення боргів за ЖКП займуться професійні колектори з приватних фірм, пише видання.

Крім того, в ЖЕКах кажуть, що відключатимуть найбільш злісних неплатників за послуги ЖКГ, а Київенерго планує не підключати до опалення будинки, які заборгували.

«Ми пропонуємо робити закупівлі мазуту за рахунок погашення населенням заборгованості за ЖКП. Таке рішення було прийнято наприкінці тижня на розширеному засіданні колегії КМДА. Для створення 10-денного запасу мазуту необхідно закупити 76,8 тисяч тонн вартістю приблизно 280 мільйонів гривень. І зробити це потрібно не пізніше 15 листопада», — заявили в Київенерго.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com