Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Водіїв перевірять на наркотики

Влада Москви має намір ввести обов’язкову наркоперевірку маши­ніс­тів метро, водіїв автобусів і студентів, повідомив керівник департаменту охорони здоров’я столиці Андрій Сельцовський.

За його словами, відповідні зміни мають бути внесені до федерального законодавства. Тестування повинні проходити люди, чия професія несе відповідальність за життя і здоров’я інших людей. Крім того, важливим є не допустити розповсюдження наркоманії серед молоді. Він підкреслив, що основний шлях розповсюдження ВІЧ — це наркотики, тому такий тест особливо необхідний для боротьби з цим захворюванням. Раніше з пропозицією ввести обов’язкове щорічне тестування на наркозалежність у вузах і школах виступав глава Федеральної служби по контролю за оборотом наркотиків по Москві Вячеслав Давидов. Московські реабілітаційні центри, які проводять лікування наркоманії в Москві вже підготовлені до напливу піцієнтів. Він заявив, що тестування на споживання наркотиків дозволяє виявити на ранній стадії наркозахворювання. «Тести на спо­живання наркотиків повинні стати невід’єм­ною частиною диспансеризації у вузах, коледжах і школах. Звичайно, деякі правозахисники почнуть апелювати до норм закону. Але ж ніхто не оспорює обов’язко­вість проходження флюорографії в рамках щорічної диспансеризації для раннього виявлення захворювання. Наркоманія — це хвороба, і чим раніше вона буде виявлена, тим ефективніше буде лікування. Це потрібно щонайшвидше узаконити», — підкреслив В.Давидов.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com