Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Про конституційну реформу в Україні

Що заважає в Україні гарно жити і наполегливо працювати? Якою є сьогоднішня ситуація в країні? Що собою являє конституційний процес у нашій державі? Наприклад, Великобританія — успішна демократична держава, в якої відсутня Конституція, а всі державні процеси регулюються через закони. А в Україні — постійні сутички навколо конституційного процесу. Це державні проблеми, які турбують кожного небайдужого громадянина України і потребують нагального вирішення. Спробу знайти відповіді на ці питання спробував народний депутат України, Голова української народної партії Юрій Іванович Костенко, який нещодавно зустрівся зі студентами МАУП.

У ході своєї розповіді Юрій Костенко поділився своїми враженнями і думками щодо конституційного процесу в Україні: «Напередодні президентських виборів політики порушують питання конституційного устрою в Україні. І більшість тих негараздів, які стосуються економічних питань, соціального положення, безробіття зводиться до дискусії, що погана Конституція України заважає робити владі добрі справи». Але чи правильною є думка народних депутатів щодо Конституції України? Щоб відповісти на це питання, народний депутат України нагадав, що собою являє Конституція і якою є держава: «Конституція — це набір базових положень, які віддзеркалюють сутність певних речей, конституція забезпечує стабільність розвитку держави».

Якщо говорити простими словами, то держава — це будівля, яка має стіни і певну площу. А що саме помістити в цей будинок, має вирішувати закон. «Конституційний процес України — унікальний, — продовжив розмову Юрій Костенко. — Протягом останніх років існування Конституції України парламент робив спроби внести певні зміни».

У 1991 році, коли Україна стала незалежною державою, владні інституції були змінені: залишився лише парламент, в якому більшість — комуністи, які не хотіли приймати Конституцію, яку творив народ і до 1996 року намагалися не допустити ухвалення цього закону. Чому? Народний депутат прокоментував це так: «Комуністи свято вірили, що незалежність України — тимчасовий процес, і скоро все повернеться на свої місця».

Наприкінці свого виступу Юрій Костенко закликав молодих спеціалістів діяти у майбутньому так, щоб враховувати інтереси соціуму: «Конституційний процес не пов’язаний із нездатністю політиків працювати демократично. Ви маєте змінити цю політику на користь народу».

Зустріч із політичним діячем закінчилася на позитивній ноті, коли Юрій Іванович побажав всім присутнім бути оптимістами, адже кожна людина народжена для щастя і громадяни України гідні кращого життя.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com