Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Житимемо мирно

Володимир Литвин, Голова ВР: «На мій погляд, саме цей лист буде використаний для мобілізації електорату різними претендентами на президентство, що у результаті загрожує розривом країни. Треба визнати: Україна, в особі її політиків, надірвалася, добровільно зваливши на себе місію стримування Росії. Це не справа і не призначення України».

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виключає застосування сили між Росією та Україною.

Про це він сказав в ефірі радіо «Эхо Москвы», коментуючи інформацію про закон РФ про військовий захист своїх співвітчизників за межами Росії.

«Я не бачив самого закону, тому апріорі не буду стверджувати, що бачу в ньому агресію», — зазначив Литвин.

«Хоча зрозуміло, що кожна країна повинна думати про свою безпеку. Вона повинна реально знати, що означає застосування сили за межами країни для захисту її національних інтересів», — підкреслив спікер.

Литвин заявив, що виключає «будь-яке застосування сили для з’ясування відносин між Україною та Росією».

«Я не бачу людей, що діють безвідповідально. По-друге, потрібно враховувати кревний зв’язок між нашими народами. 37% наших громадян кажуть, що мають родичів у Росії», — зазначив спікер.

«По-третє, світ взаємозалежний відповідальністю. Якби навіть гарячі голови додумалися до якихось дій, світ би не допустив. Ніхто не захоче бути в ізоляції», — попередив голова Верховної Ради.

 

УП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com