Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нові правила уроків фізкультури

Школярам понизили нормативи з фізкультури.

Уроки стануть легшими, а окрім віджимань і бігу школярам викладатимуть ще і теорію фізпідготовки.

Нормативи з фізкультури для дітей понизили. Нова учбова програма для 5—10 класів почне діяти вже з 1 вересня цього року.

Міносвіти днями розіслало її своїм регіональним управлінням. На уроках з теорії школярам розповідять про історію фізкультури, правила техніки безпеки, а також навчать надавати першу допомогу.

Основний напрям практичних занять кожна школа вибере для себе самостійно з 10 запропонованих МОН варіантів: баскетбол, волейбол, гандбол, гімнастика, легка атлетика, настільний теніс, туризм або футбол. У виборі школи виходитимуть з наявної бази, місцевих традицій. В майбутньому міністерство планує розширити цей перелік відповідно до побажань шкіл.

Школярам понизять нижній поріг нормативів. Тепер для отримання середнього рівня, наприклад, з гімнастики в десятому класі хлопчикам досить підтягтися 3 рази (було — 7), дівчаткам (у висі лежачи) — 5 разів замість 10.

Серед загальних для всіх шкіл фізичних навантажень залишаються біг, стрибки, вправи для формування постави, профі­лактика плоскостопості. З них нормативи не здаватимуть, пояснив один з авторів програми, головний фахівець департаменту загального, середнього і дошкільного утворення МОН Сергій Дятленко.

Крім нормативів, для оцінки використовуватимуть ще три критерії: рівень теоретичних знань, активність на уроці, техніка виконання вправ.

У 2008 році МОН скасувало нормативи з кросу після того, як 7 школярів померли на уроках фіз­культури.

 

UAUA

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com