Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Десять помилок, які роблять новачки за кермом

«Існує ряд чинників, які ведуть до збільшення числа аварій за участю молоді. Серед них можна відзначити відсутність досвіду, паніку у разі виникнення екстремальної ситуації, неуважне водіння, бажання похизуватися перед друзями. Ми сподіваємося, що, усвідомивши небезпеку здійснення цих помилок, юні автомобілісти рідше потраплятимуть в аварії» — заявляє Гері Цифрін, засновник DriversEd.com.

1.         Неуважне водіння. Стільникові телефони, СD-диски, їжа, друкування текстових послань і таке інше сильно відволікають від дороги. Доходить до того, що водії іноді ведуть СМС-листування з приятелями, що сидять на задньому сидінні. У 80 % випадків причиною зіткнення є саме неуважне водіння.

2.         Ризикована поведінка за кермом. Сюди можна віднести ігнорування сигналів світлофора, дорожніх знаків, а також зміну ряду і т.зв. «підрізування». Різниця між ризикованою поведінкою і неуважним водінням полягає в тому, що перше є часто усвідомленим.

3.         Висока швидкість. Швидкість перевищують багато водіїв, проте молодь робить це набагато частіше і нерідко в межах міста. Згідно із статистикою, у 2005 р. 1/3 всіх аварій зі смертельним результатом відбулася з вини юних водіїв, що перевищили допустиму швид­кість.

4.         Переповнений салон автомобіля. Дуже часто молодь сідає в автомобіль великими компаніями. Попри велику кіль­кість пасажирів, поведінка юних водіїв на дорозі залишається ризикованої.

5.         Водіння в нетверезому стані. Під дією алкоголю, молоді люди не дотримуються елементарних правил, наприклад, забувають пристібати паси безпеки. У 2003 році на дорогах США більше половини загиблих в аваріях молодих людей знаходилася за кермом в нетверезому стані.

6.         Недотримання дистанції. Дотримання дистанції — важливий чинник, який запобігає зіткненню. При швидкості 97 км/год. для повної зупинки автомобілю потрібно від 36 до 43 м. А більшості позашляховиків необхідні додаткові 1,5-3 м.

7.         Ігнорування пасів безпеки. Дослідження, проведене в 2003 р. адміністрацією США по безпеці дорожнього руху (NHTSA) показало, що 21% водіїв у віці від 16 до 24 років їздять не пристебнутими, бо не вважають це за необхідне. На щастя, більшість автомобілів сьогодні мають пристрої нагадування про те, що паси не пристебнуті. Дані пристрої оповіщають водія за допомогою світлових або звукових сигналів. Деяких автовласників вони дратують, проте користь від цього суттєва.

8.         Неправильна поведінка в екстремальних ситуаціях. Відомо, що уміння уникнути аварії приходить з досвідом. Юні автомобілісти набувають навику упевненого водіння поступово і часто потрапляють в ситуації, коли часу для прийняття рішення залишається дуже мало. Висока швидкість і неуважне водіння тільки погіршують становище.

9.         Водіння в сонливому стані. Сонними за кермом їздять, в більшості випадків, зразкові учні і студенти, адже саме вони переобтяжені домашніми завданнями і підготовкою до іспитів. Якщо ці молоді люди ще і беруть участь в різних спортивних заходах, то ввечері, повертаючись додому на машині, саме вони ризикують заснути за кермом.

10.       Вибір на користь швидкіснішого, але менш безпечнішого автомобіля. Досить часто скромні доходи і бажання виділитися з натовпу примушують молодь вибирати красиві і дорогі спортивні автомобілі. Як правило, після подібних придбань, засобів на якісний ремонт і обслуговування вже не залишається.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com