Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Голодомор влаштувала українська влада?

Україна не має претензій до Росії або інших держав з приводу організації Голодомору 1932-33 років. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв’ю «Независимой газете».

«Що стосується третьої сторони - Росії або будь-якої іншої держави - ні про які претензії з нашого боку мова не йде», - сказав він.

«Злочин було скоєно на території України, виконавці та організатори будуть офіційно встановлені слідчим шляхом, але з розсекречених документів відомо, що це представники української влади, української Компартії і каральних органів, які існували на той час на території України. Тому ми самі розслідуємо їх злочини і передамо справу до українського суду», - додав Наливайченко.

Він також нагадав, що Верховна Рада ще в 2006 році ухвалила закон про Голодомор, стаття перша якого визначає Голодомор 1932-1933 років геноцидом.

«Відповідно до українського Кримінального кодексу, стаття про геноцид належить до підслідності СБУ. Відпо­відно, провівши необхідні дослідчі дії у співпраці з Національним інститутом пам’яті, ми порушили кримінальну справу. Це наш обов’язок. Зараз у 17 областях України працюють спеціальні слідчі групи, які в рамках справи розслідують злочини, вчинені в 1932-1933 роках. Сподіваюся, що до листопада справу буде передано до суду », - сказав голова СБУ.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com