Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Водіїв інформуватимуть про відеоспостереження

З червня Міністерство внутрішніх справ планує встановлювати табло, які інформуватимуть водіїв про те, що на тій чи іншій ділянці дороги ведеться фото-, відеоспостереження за транспортом. Про це на розширеній колегії Генеральної прокуратури України з приводу проблем у транспортній сфері України поінформував заступник міністра вну­трішніх справ, начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко, передає УНІАН.

«З червня, напевно, будемо ставити табло, які попереджатимуть (водіїв), що вас знімає фото-, відеофіксація, а де — міркуйте самі», — сказав він.

При цьому Савченко пояснив, що це необхідно для того, щоб зняти всілякі інсинуації навколо використання приладів відеофіксації співробітниками МВС на автошляхах України.

Водночас він запевнив, що особисто він у змозі забезпечити контроль, який би унеможливив, «щоб співробітники ДАІ в кущах з камерами стояли».

Варто зазначити, що на Полтавщині вже встановлено близько 100 камер відеоспостереження, які передають зображення на комп’ютери. Це дозволяє міліціонерам успішніше боротися з хуліганськими витівками деяких водіїв.

Перші камери в області було встановлено в Кременчуці, пізніше — в Полтаві.

Мер Полтави Андрій Матковський раніше заявляв, що кілька сотень відеокамер європейського рівня допоможуть Полтаві стати одним із найбезпечніших міст в Україні. За його словами, одна відеокамера коштує 50 доларів, і кількадесят тисяч доларів планується витратити на комп’ютерне забезпечення.

Зазначимо, що камери відеоспостереження — поширена практика на вулицях європейських міст, яка сприяє зниженню злочинності. Водночас критики такої системи часто виступають проти збільшення кіль­кості таких камер.

Особливо гарячі суперечки про це у Великій Британії, оскільки книга «1984» літературного класика Джорджа Оруелла прищепила британцям страх перед стеженням і контролем з боку влади.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com