Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Гібрид яхти та суперкару

Нещодавно в Монте-Карло пройшов щорічний конкурс автомобільної краси і великосвітська тусовка Top Marques Monaco. Мільйонери, мільярдери і сильні світу цього традиційно з’їжджаються в Монте-Карло, щоб поповнити для своїх гаражів і автоколекцій чергові чотириколісні витвори мистецтва. І тому багато автовиробників суперкарів і інших розкішних автомобілів виставляють свої новинки не в Женеві або Шанхаї, а приберігають їх для Top Marques. Адже саме на цій виставці можна добитися максимального комерційного ефекту і показати товар «обличчям» безпосередньо потенційному покупцеві.

Схоже, на це і розраховувала маловідома голландська фірма Bewerp, представивши в Монте-Карло ексклюзивний суперкар Savage Rivale Roadyaсht GTS, що не має аналогів. Причому голландці заявили, що їм вдалося створити «симбіоз розкішної яхти і спорткару». І де, як не в Монте-Карло, показувати такий автомобіль? Адже багато хто з гостей Top Marques прибув на виставку на шикарних яхтах і розкішних автомобілях. Тому показаний Bewerp автомобіль просто не міг не викликати у них підвищеного інтересу.

Зрозуміло, до яхт Savage Rivale Roadyaсht GTS має вельми віддалене відношення. Та і назва красномовно указує на те, що це не просто яхта, а саме дорожня яхта. І її стихія не морські хвилі, а швидкісні траси і автобани. Адже в основі машини лежить агрегатна база Chevrolet Corvette Z06. Правда, від американського «донора» залишився тільки двигун (V8, 7.0 л, 670 к.с., 730 Нм) та шестиступінчаста МКПП. А ось кузов піддався просто радикальній переробці. Найяскравіша особливість Sa­vage Rivale Roadyaсht GTS — це четверо дверцят, що відкриваються вгору. Причому задні двері відкриваються разом із задніми крилами. Така конструктивна особливість значно полегшує процес посадки-висадки, який голлан­дці не забули порівняти зі сходженням на борт яхти. Морська тематика продовжена настилом «палуби» під ногами, що замінив традиційні килимки, і міні-баром між задніми сидіннями, де охолоджується пляшка дорогого шампанського. Ну а блакитне небо над головою і крик чайок лише доповнює картину. Savage Rivale Road­yaсht GTS може похвалитися таким, що ще і автоматично забирається в багажник за двадцять секунд доладним верхом. Причому не традиційною чорною «ганчірочкою» з каламутним целулоїдним ві­концем, а повноцінним жорстким дахом.

Чотиримісний салон оброблений дорогою шкі­рою, алькантарою, карбоном і алюмінієм і може змагатися з інтер’єрами лімузинів представницького класу. Не менш вражають і динамічні характеристики автомобіля — розгін до першої сотні займає 3,4 секунди, трьохсоткілометрова відмітка долається за 35 с, а максимальна швидкість складає 330 км/г. Найдивовижніше, що цей шедевр коштує «всього» 340 000 доларів. При цьому в активі машини яскравий дизайн, неординарні інженерні рішення і вражаючі динамічні характеристики. Недивно, що в Монте-Карло Savage Ri­vale Roadyaсht GTS привернув до себе загальна увага і відвідувачі виставки роїлися навколо нього, як бджоли над вуликом. Можна сказати, що голландці потрапили в яблучко, зумівши зацікавити потенційних покупців, які однаково небайдужі як до яхт, так і до суперкарів. І яких навряд чи збентежить цінник в 340 000 доларів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com