Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Подорож стане дорожчою

З 1 червня, в Україні знову дорожчають квитки на проїзд у залізничному транспорті.

Як повідомляється, у плацкартних вагонах вартість проїзду зросла на 4,7%, у купейних і СВ — на 7,4%.

Так, для того, щоб проїхати, наприклад, відстань в 500 км. в плацкартних вагонах пасажиру необхідно буде заплатити на 3 грн. 44 коп. більше, ніж до подорожчання квитків. У купейному — на 8 грн. 50 коп., СВ — на 38 грн. 16 коп. (без комісійного збору).

Варто зазначити, що в першому півріччі 2009 року залізничні тарифи збільшують вдруге. З 9 березня, в плацкартних вагонах вартість проїзду зросла, також, на 4,7%, у купейних і СВ — на 7,4%.

Таким чином, вартість проїзду в цілому збільшилася на 9,5% для плацкартних вагонів і 15% — для купейних і СВ. Втім, тарифи в загальних вагонах Мінтранс поки змінювати не має наміру.

Між тим, таке підвищення цін на залізничні квитки у Мінтрансі пояснюють невідповідністю темпів зростання цін на продукцію і ресурси (металопрокат, залізобетонні шпали, запасні частини для рухомого складу, дизельне паливо та електроенергію тощо) темпами підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

На початку травня повідомлялося, що Кабмін затвердив фінансовий план Державної адміністрації залізничного транспорту Укрзалізниця на 2009 рік із чистим прибутком 245 млн. гривень.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com