Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Наркоманія — серйозна проблема Харків’ян

Переважна більшість харків’ян вважають наркоманію серйозною проблемою міста.

Про це свідчать результати експрес-опитування Харківського філіалу Ін­ституту Горшеніна на тему «Ставлення харків’ян до проблеми наркоманії», передані УНІАН.

Результати показали, що з проблемою наркоманії зіткнулася кожна п’ятнадцята харківська сім’я. Переважна більшість городян, які взяли участь в опитуванні, заявили, що серед членів їхніх сімей і знайомих немає наркозалежних людей. Лише 6,5% відзначили, що стикалися з проблемою наркозалежності.

Проте при цьому харків’яни вважають наркоманію серйозною проблемою для міста. 87,4% жителів вважають наркоманію серйозною проблемою для Харкова. Кожен десятий харків’янин дотримується протилежної думки.

Більшість харків«ян постараються допомогти близькій людині подолати наркотичну залежність. 84,1% опитаних респондентів мають намір допомагати своїм близьким або знайомим подолати наркотичну залежність, у разі виникнення такої необхідності. 7,8% займуть нейтральну позицію, але спілкуватимуться, як і раніше. Відмовляться від спілкування з наркозалежним 4,0%, а 2,0% повідомлять про такого знайомого до правоохоронних органів.

Контролювати проблему наркоманії, на думку городян, можна за допомогою посилення контролю продажу нарко- і психотропних препаратів. Так вважає кожен другий харків’янин (50,3%). 40,8% вважають, що цьому сприятиме посилення пропаганди здорового способу життя. Кожен третій респондент вважає необхідним заходом посилення кримінальної відповідальності, і 9,1% виступають за легалізацію легких наркотиків. 8,1% харків’ян не бачать жодних шляхів до зменшення наркозалежних людей, а 4,5% пропонують толерантно ставитися до наркозалежних.

Опитування було проведено 13—14 травня в місцях масового скупчення людей. Всього, згідно зі стихійною вибіркою, було опитано 605 жителів Харкова віком від 18 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com