Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пішоходи-аферисти вимагають у водіїв гроші

Коли під колеса машини потрапляє людина, водій впадає в шоковий стан і не завжди може правильно оцінити ситуацію. Чим, власне, і користуються злочинці.

Днями президент Росії підписав федеральний закон, що збільшує штраф для водіїв, не пропускаючих пішоходів на «зебрі». Відтепер з водія стягуватимуть не символічні 100 руб., а відразу тисячу. В той же час штраф для пішоходів, перехідних дорогу в недозволеному місці, складає тепер 200 рублів.

Тим часом в Москві вже з’явилися люди, які навчилися отримувати з нового закону конкретну користь. Мова йде про дорожніх аферистів, які встигли розробити новий вигд «підстави». Шахраї часто працюють в зв’язці з інспекторами ГИБДД.

Розглянемо одну з найпоширеніших схем «розводу» — наїзд на ногу.

Як правило, пішохід пристойного виду матеріалізовуєтся з нізвідки і прямо крокує під колеса машини. Водій зупиняється, пішохід теж. Пауза, пішохід продовжує стояти, автовласник моргає йому фарами, підбадьорює, мовляв, йди. Громадянин вирішує обійти автомобіль з тилу. Водій починає рух і тут відчуває, що заднім лівим колесом наїжджає на щось м’яке. Гальмує, виходить з салону і бачить того, що постраждалий скаче на одній нозі ,  піднімає шум і привертає увагу свідків.

У нього на черевику якийсь брудний слід, права штанина вимазана червоним. Поряд може опинитися «пристойний» водій, який готовий надати допомогу і натиснути на «винуватця ДТП», розповівши схожий випадок зі своїм родичем і погрозивши викликати міліцію і виступити свідком в суді.

Цілком імовірно, що разом з аферистами на переходах незабаром з’являться і «засідки» співробітників ДПС, що отримали ще одне стабільне джерело доходу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com