Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ситуація складна

За словами заступника міністра охорони здоров’я України Зіновія Митника, хоча рівень народжуваності зріс, залишаються високими показники смертності.

«Смертність населення в Україні становила 16,4 випадків на тисячу осіб, що повторюють показники рівня 2007 року. Найвища смертність у Чернігівській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Житомирській, Донецькій, Луганській областях. Від’ємний природний приріст спостерігався в усіх областях України, за винятком Закарпатської, Рівненської областей та Києва, де він мав позитивну динаміку», — сказав З.Митник.

Він також зауважив, що причини смертності лишилися традиційними — лідирують хвороби системи кровообігу (63,7% серед усіх причин смертності), на другому місці — смерть через новоутворення (12%) і зовнішні причини смерті (8%), показник яких знизився на 6%.

Зупинившись на проблемах материнської та малюкової смертності, заступник міністра наголосив, що вони є вагомим показником здорового суспільства.

«У 2008 році зареєстровано 76 випадків материнської смертності. Основними причинами материнських втрат лишаються екстрагенітальні хвороби, кровотечі, акушерські емболії», — сказав З.Митник.

Він зазначив, що найвищий рівень материнської смертності в АР Крим, Київській Кіровоградській областях, і утримується він вже протягом п’яти років, водночас не зареєстровано випадків материнських втрат протягом останніх двох років у Севастополі.

Щодо статистики мертвонародженості та малюкової смертності, то заступник міністра наголосив, що у 2008 році порівняно з 2007 зафіксовано зниження показників.

«Основними причинами малюкової смертності є перинатальні причини — 49,9%, вроджені вади — 31,5%, а також хвороби органів дихання та інфекційні хвороби», — повідомив З.Митник.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com