Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У США заборонять чорний бумер?

Виявляється, що чорні автомобілі представляють більшу загрозу для навколишнього середовища, ніж їх світлі побратими.

Як це не парадоксально, людина не любить піклуватися про навколишнє середовище. Не лякають її ні глобальне потепління, ні танення льодовиків, ні всілякі природні катаклізми як наслідок.

І якщо вже людина турбуватиметься чимось «зеленим», будь то машина з гібридним приводом або лампочка системи енергозбереження, то робить він це, як правило, не стільки ради природи, скільки заради економії.

Як би там не було, водіям Каліфорнії незабаром, можливо, доведеться зробити для природи трохи більше, хочуть вони цього чи ні. Законами штату може бути заборонена продаж нових машин темних кольорів, особливо чорного, передає Утро.ру.

Як з’ясувалося, кондиціонеру чорної або темної машини потрібно працювати набагато старанніше, ніж у світліших побратимів, якщо машина декілька годин провела на сонці.
Будь-який власник чорної машини підтвердить вам правильність цього твердження. У темній машині влітку справжнє пекло.

Проблема ж полягає в тому, що машина, в якій кондиціонер працює без зупинки, викидає шкідливі речовин в атмосферу значно більше.

Щоб знизити ці викиди, влада штату хоче заборонити чорні авто. Подібний закон вже існує для хмарочосів, де на практиці доведена економія енергії в світлих спорудах.

Автовиробники, налякані такою перспективою, вже працюють над фарбою, яка відбиватиме більше сонячних променів, внаслідок чого машина повільніше нагріватиметься. Втім, нова фарба піде в масове виробництво не раніше 2016 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com