Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Політика з перших вуст

Дізнатися про становище, яке склалося в Україні сьогодні і наскільки воно критичне, допоможе живе спілкування з представниками влади. Цими днями почесним гостем Дискусійного клубу МАУП став відомий політик, народний депутат України, людина, яка має чітку державницьку позицію, голова народно-демократичної партії «Собор» — Анатолій Матвієнко.

У своїй розповіді, Анатолій Матвієнко основну увагу звернув на питання політико-економічної кризи: «Нашу державу охопила системна криза — криза у всіх сферах життя. Такої ситуації, яка склалася сьогодні, ми не переживали ніколи». Депутат проаналізував чинники, які сприяли утворенню кризової ситуації — зовнішні складові та внутрішньополітичні проблеми держави. «Влада в державі повинна бути єдиною, монолітною», — наголосив Анатолій Матвієнко, підкреслюючи політичні суперечки між гілками державної влади України, кожна з яких намагається діяти самостійно. Досить гостро сьогодні стоїть питання на­ції: «Питання особистих амбіцій повинно бути закритим». Аналізуючи економічне становище держави депутат пропонує провести реформи: «Потрібно встановити стабіль­ність фінансово-банківської системи». Досить велике значення, на думку депутата, мають особисті якості представників влади: «У світі повинна панувати щирість уряду і людей — той, хто взяв на себе владу, не повинен керуватися особистими інтересами, а перш за все дбати про національний інтерес».

Наприкінці зустрічі, відповідаючи на запитання студентів, Анатолій Матвієнко зазначив, що для виходу із кризової ситуації «потрібно боротися не з особистостями, а з системою, яка породжує таких людей».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com