Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Яку музику краще слухати в машині

Асоціація автомобілістів Великобританії, що займається питаннями безпеки дорожнього руху, провела дослідження, в результаті якого було виявлено, що статистика аварій на дорогах безпосередньо пов’язана із музикою, що звучить в салоні автомобіля.

Експерти прийшли до висновку, що від того, яку музику слухає водій, залежить його увага до дорожньої ситуації, а отже, і ризик попадання в ДТП. В ході дослідження були проведені експерименти, в яких водії, управляючи автомобілем, слухали різнотипну музику.

За підсумками експериментів виявилось, що водії, які вважають за краще слухати в машині повільну, спокійну музику, зберігають свою психологічну рівновагу і адекватність до того, що відбувається на дороз. Тоді як водії, що слухають швидку музику, починали підсвідомо хвилюватися і неусвідомлено збільшувати швид­кість.

На нашу думку кращім вибором для прослуховування за кермом будуть композиції легендарного Mike Oldfield, які поєднують мелодичність та не дуже швидкий ритм. На сайті mike-oldfield.ru зібраній весь творчий набуток музиканта.

Недосвідчені водії під час швидкого ритму переставили відчувати автомобіль, забували перемикати передачі.

Також виявилось, що за гучної музики підвищується ризик попадання в аварію: водій перестає чути звукові сигнали від інших учасників руху, а також не реагує на транспортні засоби, що наближаються.

До того ж, водіям гучна музика заважає чути двигун машини, по роботі якого вони визначають передачу, або контролюють перегрів агрегату.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com