Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Підстав своє плече державі»

Традиційні зустрічі у Дискусійному клубі МАУП дають можливість студентам ближче познайомитися з відомими людьми нашого часу. Безцінний досвід і поради науковців, вчених, політиків, культурних і громадських діячів допоможуть молоді розібратися у вирі бурхливого життя держави і суспільства. Цього разу гостем Академії став український письменник, політик, народний депутат України, лауреат Державної премії України імені Т.Шевченка, Голова Спілки письменників України Володимир Яворівський.

Володимир Яворівський — один з тих людей, хто стояв біля витоків сучасної української політики. Ще 1989 року він був обраний депутатом СРСР, з 1990 року — народний депутат України, один з засновників Руху. Сьогодні, маючи за плечима величезний шлях розбудови держави, багато років наполегливої праці на ниві політики, він з гіркотою погоджується, що все було марне. Він називає Україну країною втрачених можливостей, адже за стільки років можна було досягти багато, однак — не скористалися шансом. Але попри все, Володимир Яворівський залишається впевненим, що українці — сильна нація і наша країна розвиватиметься. У своєму зверненні до студентів Володимир Яворівський підкреслив: «Якби я не вірив, що ми виберемося з цього болота на твердь, я б цим не займався». Одним з пріоритетів сьогодні він бачить повернення довіри до влади. Як народний депутат Володимир Яворівський виступає за дочасні парламентські і президентські перевибори, і наголошує, що «сьогодні Україна — некерована країна без жодної вертикалі влади», а однією з найболючіших проблем українського політикуму називає «дуалізм влади».

Як і більшість прогресивної частини суспільства, Володимир Олександрович бачить у молоді майбутнє держави і закликає студентство не бути байдужими і пасивними, а навпаки намагатися впливати на розвиток держави, вести громадську роботу і активно торувати шлях у політику, де так потрібні молоді сильні особистості з чистим поглядом на життя держави і непохитними переконаннями.

Особливо цікавою частиною розмови стала ди­скусія під час відповідей на запитання студентів, що стосувалися ролі інтелігенції у розвитку держави, сучасних молодих полі­тиків, майбутніх виборів, що повинні змінити життя у державі і нарешті ввести у владу сильних особистостей. Наприкінці змістовного діалогу Володимир Яворівський побажав молоді завжди займати активну життєву позицію і не втрачати віри у свою державу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com