Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Техогляд в режимі nonstop

В поточному році державний технічний огляд транспортний засобів проводиться за новими правилами.

Це регламентовано двома нормативними документами — ухвалами Кабінету міністрів України від 9 липня 2008 року: № 606 «про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів» № 607 «про затвердження Порядку надання суб’єктам господарювання повноважень на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду». Дещо про основні положення цих документів, які регламентують зміни в порядку проходження техогляду:

1. Функції перевірки технічного стану транспортних засобів покладені виключно на спеціально уповноважені суб’єкти господарювання. При цьому Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України продовжує виконувати функції по організації проведення державного технічного огляду, здійснення при цьому контролюючих функцій держави, з подальшим оформленням результатів техогляду в підрозділах Державтоінспекції.

2. Збільшення термінів проведення техогляду (фактично протягом всього року). Приведення періодичності проведення техогляду певних категорій транспортних засобів до міжнародних вимог (залежно від призначення автомобіля і його вантажопідйомності). Періодичність проведення техогляду:

— два разу на рік — засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш ніж дев’ять з місцем водія включно, і спеціалізовані засоби, для перевезення небезпечних вантажів;

— один раз на рік — засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальних і спеціалізованих засобів, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги і тому подібне;

— один раз в два роки — засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більше дев’яти з місцем водія включно і для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни. А також мотоциклів і інших механічних транспортних засобів, в рік, який закінчується на непарну цифру, — засоби, остання цифра року випуску яких непарна; у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, — засоби, остання цифра року випуску яких парна або нуль.

Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків і напівпричепів, незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.

Техогляд транспортних засобів проводиться Державтоінспекцією в такий термін:

- з 15 січня по 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік;

- з 15 січня по 30 червня і з 1 липня по 15 грудня — для тих засобів, техогляд яких проводиться двічі на рік.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com