Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заборонили торгувати

Уряд РФ заборонив використовувати в 2009 році іноземних працівників у сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, фармацевтичними товарами, а також в наметах і на ринках та в іншій роздрібній торгівлі поза магазинами.

Відповідна ухвала, підписана прем’єр-міністром РФ Володимиром Путіном 31 грудня 2008 року, опублікована в понеділок, повідомляє «Iнтерфакс-Україна».

Тією ж ухвалою для господарюючих суб’єктів, що здійснюють діяльність в області спорту на території РФ, встановлена допустима частка іноземних працівників «у розмірі 25% загальної чисельності працівників».

Прем’єр-міністр РФ доручив вказаним в документі господарюючим суб’єктам «привести чисельність використовуваних іноземних працівників у відповідність із цією ухвалою, керуючись вимогами трудового законодавства РФ».

Варто зазначити, що багато українських громадян їздять до Росії на заробітки. Це стосується, як людей, які не мають ніякої освіти і їдуть працювати на будівництвах, так і дипломованих фахівців. Така тенденція пояснюється вищим рівнем заробітної плати в РФ. А оскільки купівельна спроможність українців знаходиться далеко не на першому місці, це і примушує українців їхати в сусідню державу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com