Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Крайслер будує плани

Седани і універсали Chrysler 300c випускаються з 2005 року, але оновляться лише в 2010-му. Разом із зміненою зовнішністю Chrysler отримає абсолютно нові шестициліндрові мотори сімейства Phoenix. Раніше інсайдери повідомляли, що це будуть двигуни V6 3.0, V6 3.3 і V6 3.6. Та вже, дуже економічно.

Керівник концерну Chrysler Боб Нарделлі на цьому тижні представив на суд конгресу США свій антикризовий план. Глава американського автогіганта заявив, що до кінця року компанії життєво необхідно отримати сім мільярдів доларів.

Парламентарії покрутили пальцем біля скроні і пообіцяли видати до кінця цього місяця лише $ 2,5 мільярда. Проте Chrysler не збирається міняти колишні «продуктові» плани там, де вони стосуються оновлення існуючого модельного ряду — наприклад рестайлінга моделі 300С.

Основна тема прийдешніх змін — навіть не імідж, а боротьба за чистоту вихлопу. З цією метою готується до виходу нова лінійка шестициліндрових моторів Phoenix, оптимізується аеродинаміка і розробляється восьмиступінчастий «автомат» замість чотириступінчастого. Невже навіть шести пе­редач недостатньо, щоб загнати крайслерівські мотори в рамки екопристойних?

Цього року седан Dodge Charger вже піддався легкому фейсліфтінгу. Нова оптика, доповнене оснащення і, найголовніше, повний привід, що підключається, замість мерседесівського «фірматіка».

Віце-президент по розробках концерну Chrysler Френк Клегон говорить: після модернізації сімейство 300С і побудований на тій же базі Dodge Charger повинні відповідати екологічним нормам 2015 року. Це 130 грама/км. Co2 в середньому по модельному ряду. А з погляду витрати — 7,4 л на 100 км. проти нинішніх 8,5 літра. Головне, щоб на той час легендарний американський бренд не канув в лету.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com