Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Audi готує новий клас кабріолетів

Кабріолети від Audi змінили індекс. Тепер за прогулянки «з вітерцем» учотирьох відповідатимуть Audi A5 і S5. Але не думайте, що вони стали набагато більшими. Адже платформа у нових А5 з А4 одна.

Правда, зміни в розміри внести все-таки довелося. Колісну базу трохи подовжили — треба ж кудись дах ховати. Добре ще, що верх зробили м’яким. Тент займає значно менше місця, і він легший. А тому багажник як і раніше гідний — цілих 320 літрів, і в машині чотири повно­цінні місця. Задні сидіння, якщо що, можна скласти в пропорції 50/50, і умістити ще більше багажу.

Звичайно, Audi A5 стала важча, але, напевно, не більше ніж на 100 кілограм. Цієї різниці ви і не помітите. Принаймні, від­чути ви її зможете, лише якщо під капотом буде V-подібна «шестірка». Інших двигунів на «пятерці»-купе поки немає.

А на кабріолеті стоятиме тільки найкраще і найновіше. Атмосферний V6 об’ємом 3,2-літра, зарекомендував себе як від­мінний і перевірений бо­єць. Турбінна четвірка 2,0 TFSI потужністю 211 сил, як перспективний новачок. Що цікаво, обертовий момент у другого навіть більший — 350 Нм проти 330 Нм у «шестірки». Дволітрова версія на відміну від 3,2 може бути передньопривідною. У разі її придбання ви отримаєте безступінчатий варіатор Multitronic. А з повним приводом Quattro — тільки шестиступінчастий «автомат» Tiptronic.

Із зарядженою версією кабріолета окрема історія. У неї під капотом буде не V8 від купе S5, а «свіженький» трилітровий 333-сильний V6 з нагнітачем Eaton, як на новій S4. «Ві­сімка» доживе на купе до рестайлінга в 2010 році, і теж піде на відпочинок. Трансмісія на вибір — або модний 7-швидкісний «автомат» з подвійним зчепленням S Tronic, або шестиступінчаста «механіка». Але до Америки піде тіль­ки АКПП. Природно, як і на S4, на кабріолеті буде новий задній диференціал, здатний перерозподіляти момент між колесами всього за 100 мілісекунд.

Офіційна прем’єра кабріолетів A5 і S5 відбудеться в березні 2009-го на Женевському автосалоні. Отже появи машин у продажу раніше майбутнього літа чекати не варто.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com