Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Подорожчає проїзд у поїздах

Міністерство транспорту і зв’язку планує в 2009 році щоквартально підвищувати на 5% тарифи на проїзд у поїздах внутрішнього та дальнього сполучення, повідомив міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський.

«Що стосується міжміських, дальніх поїздів, то сьогодні там ситуація також збиткова, і наша позиція буде такою ж, якою вона була цього року: 5% квартальне зростання», — сказав він.

За словами Вінського, збитки залізниць у даному сполученні в 2009 складуть близько 2,5 млрд. грн. Підвищення тарифів заплановано у всіх видах вагонів, крім загальних. «Загальний вагон ми наразі піднімати не будемо», — сказав міністр.

Нагадаємо, що з 1 січня 2008 року тарифи на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні підвищилися на 8,7%. З 1 червня тарифи на залізничні перевезення були підвищені на 5%.

Це стосується як плацкартних, так і купейних вагонів, а також вагонів «люкс». 22 липня наказом Міністерства транспорту та зв’язку № 913 було підвищено вартість квитків на проїзд у поїздах на 5% з 2 серпня і на 5% — з 1 жовтня 2008. У 2007 році тарифи підвищилися на 15% — по 5% з 1 березня, 1 травня і 1 липня.

Раніше Укрзалізниця заявила про призупинення зростання залізничних тарифів на 9,65% для підприємств гірничо-металургійного комплексу.

 

За матерiалами УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com