Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

З монументом не встигають...

Через тиждень в Україні розпочнеться вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-33 років. В рамках цих заходів у Києві пройде міжнародний форум, брати участь у якому вже погодилися вісім глав держав, передає «Німецька хвиля» з посиланням на МЗС України.

На відзначення 75-х роковин Голодомору в українську столицю приїдуть президенти Прибалтійських країн, Грузії, Польщі і країн Південно-Східної Європи.

У міжнародному форумі загалом візьмуть участь 40 іноземних делегацій, які очолюватимуть спікери, віце-прем’єри, міністри закордонних справ, глави міжнародних інституцій, повідомив речник Міністерства закордонних справ Василь Кирилич.

Він розповів, що 17 листопада розпочнуться регіональні поїздки президента Ющенка і відкриття низки культурно-мистецьких заходів в контексті відзначення 75-х роковин Голодомору.

Щоб світ усвідомив масштаб Голодомору в Україні 30-х років, українське зовнішньополітичне відомство готує інформаційну кампанію про жертв Голодомору. До цього планують привернути ряд іноземних ЗМІ.

Вже в цю середу на провідних світових телеканалах в ефір вийде відеоролик про Голодомор в Україні, відзначив представник українського МЗС.

Тим часом у київському парку Слави, де споруджують монумент на честь подій 1932-1933 років, справи йдуть не так добре, як очікувалося, пише «Сегодня».

Керівництво будівництва запевнило, що все буде гаразд і упораються в строк, незважаючи на те, що зараз там усе геть розрито, а до скорботної дати залишилося всього 11 днів. Проте і робочі кажуть, що самі сумніваються в тому, що зможуть упоратися вчасно.

Нагадаємо, що заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що на час фінансової кризи необхідно запровадити мораторій на бюджетне фінансування будівництва пам’ятників.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com