Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Козаки в гостях у студентів МАУП

Нещодавно в гості до студентів Білоцерківської філії МАУП завітали справжні козаки: в українських сорочках, свитках і яскравих чоботах.

Під звуки бравого козацького маршу вони вийшли на сцену, щоб привітати студентів з Днем козацтва. Так студенти брали участь у розважальному шоу-конкурсі «Козацькі загадки». Писар — Северин Отаманенко, роль якого вправно зіграв першокурсник Андрій Панченко та драгоман — Панас Письменний, якого відтворив четвертокурсник Віталій Шевченко, щиро дивувалися жаргонним слівцям, які так часто вживає молодь, засмічуючи нашу мову. Коли ж на сцену вийшли змагатися три студентські команди разом зі старшинами, то за них вболівали всі глядачі: адже питання конкурсу були цікавими, хоча і складними. З відповідей учасників конкурсу присутні дізналися: чому жінкам не дозволялося жити на Запорізькій Січі, яка назва улюбленого козацького інструменту, як зветься учень козака, хто є нині гетьманом України, а хто головним отаманом. До речі, на останнє питання всі команди дали правильну відповідь, назвавши гетьмана України — народного депутата Івана Плюща і головного отамана — білоцерківця, керівника Домобудівельного комбінату — Андрія Дрофу. Під час конкурсу студенти виявили свої знання з філології, народознавства та з історії українського козацтва.

А наприкінці конкурсу першій групі, яка стала переможцем, козак вручив підкову — на щастя та, для того, щоб усі студенти були добре «підковані» у всіх науках, друга команда отримала в нагороду рушник — щоб до нових доріг вирушати, а третя — шапку, щоб завжди бути достойними головування — тобто лідерства. Звичайно, такий захід пройшов жваво і цікаво, з дружньою підтримкою глядачів. Але, на жаль, зала ВПУ № 9, яку орендує колектив нашої білоцерківської філії МАУП не могла прийняти всіх бажаючих. Директор білоцерківської філії МАУП, академік В.П. Руденко висловив щиру подяку всім учасникам конкурсу.

А ми вже починаємо готуватись до наступних заходів: до міського конкурсу читців, присв’яченого відомій поетесі-патріотці Олені Телізі, а також до Дня студентів.

 

Оксана Полянська,
голова Студентської ради Білоцерківської філії МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com