Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

То хто кому продавав зброю?

Положення міжнародного права про постачання зброї в зону конфлікту на Кавказі порушила Росія, а не Україна. Про це заявив директор першого територіального департаменту українського МЗС Леонід Осаволюк.

«Ми звернули увагу російських колег, що саме Росія порушила вирішення про заборону постачання зброї на територію Абхазії», — цитує його слова РІА Новості. «Це рішення було прийняте міжнародним співтовариством ще в 1992 році, але впродовж всіх останніх років Росія посилено озброювала як Грузію, так і Південну Осетію, що, власне, і стало, можливо, однією з причин виникнення цього конфлікту на території Грузії», — сказав Осаволюк. По словах Осаволюка, Україна дійсно веде військово-стратегічну співпрацю з Грузією, але не порушує міжнародне законодавство. «Україна здійснювала, здійснює і здійснюватиме таку вій­ськово-стратегічну спів­працю зі всіма країнами світу, на які не поширюються санкції, заборони або ембарго відносно постачання зброї. Грузія якраз належить до країн, на які не поширюються такі санкції, і ми військово-стратегічну співпрацю здій­снюємо на найпрозоріших умовах, які повністю відповідають нормам між­народного права», — сказав він. Нагадаємо, РФ звинуватила Україну в постачаннях зброї до Грузії напередодні збройного конфлікту на Кавказі на початку серпня цього року. Проте після закінчення протистояння звинувачення лише посилилися. Російська сторона намагалася викрити Київ в постачаннях зброї до Грузії не лише до, але і в час і після конфлікту.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com