Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бурджанадзе — в опозиції

Колишня голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе вирішила створити опозиційну владі країни політичну партію «Демократичний рух - Єдина Грузія». Про це вона заявила сьогодні журналістам, інформує ИТАР-ТАСС.

Бурджанадзе повідомила, що «засновницький з’їзд партії відбудеться 23 листопада - в день п’ятої річниці Революції троянд. За її словами,»вибір цієї дати для проведення з’їзду не випадковий. Я залишаюся вірною тим обіцянкам, які в 2003 році дали народу лідери Революції троянд, вони обіцяли розвиток демократії. На жаль, замість цього до п’ятої річниці революції ми бачимо реальну спробу встановити авторитарне правління в країні», - сказала Бурджанадзе. За її словами, створювана нею партія «буде заснована на ідеях єдності і цілісності Грузії, збереженні самобутності народних традицій і євроатлантичних цінностях».

У останні тижні Бурджанадзе неодноразово заявляла про те, що «в питанні відновлення територіальної єдності Грузія зараз знаходиться в гіршому стані, ніж 5-10 років тому». Вона вважає, що «головне питання, на яке слід зараз відповісти, це чи можна було уникнути тієї реальності, в якій опинилася сьогодні Грузія після серпневих подій». Відповісти на нього «необхідно для правильного аналізу того, що відбулося і для того, щоб наступні кроки, зроблені Грузією, були ефективними в плані відновлення єдності країни», - вважає Бурджанадзе. Вона в той же час упевнена в тому, що «Грузія відновить територіальну єдність країни».

Нагадаємо, Бурджанадзе відмовилася балотуватися до парламенту і відкрила «Фонд демократичних реформ Грузії».

Як писала опозиційна грузинська преса, Бурджанадзе «нейтралізували», використовуючи її батька - великого хлібного магната, на недоліки в діяльності якого влада закрила очі, і її чоловіка - главу прикордонної поліції Грузії, до якого грузинська прокуратура давно має кілька питань.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com