Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Енергокомпанія України готова передати Нафтогазу п’ять ТЕЦ

За словами віце-президента НАК ЕКУ Сергія Сердюка, мова йде про передачу Дніпродзержинської ТЕЦ, Харків­ській ТЕЦ-5, ТЕЦ Одеської, Миколаївської ТЕЦ та Херсонської ТЕЦ.

НАК Енергетична компанія України запропонувала Мінпаливенерго розглянути можливість вилучення зі статутного фонду компанії пакетів акцій та корпоративних прав на управління п’ятьма державними ТЕЦ для передачі їх в управління НАК Нафтогаз України. Так, за словами віце-президента НАК ЕКУ Сергія Сердюка, мова йде про передачу Дніпродзержинської ТЕЦ, Харківській ТЕЦ-5, ТЕЦ Одеської, Миколаївської ТЕЦ та Херсонської ТЕЦ. Відповідний пункт був внесений сьогодні в проект рішення колегії Мінпаливенерго.

Водночас, за словами заступника міністра палива та енергетики Володимира Лучникова, це питання вимагає подальшого вивчення. Він також зазначив, що це питання буде серйозно розглядатися.

Лучников підкреслив, що в умовах нестабільної роботи Верховної Ради сьогодні немає іншого виходу для фінансового оздоровлення зазначених теплоелектроцентралей, зокрема, шляхом передачі їх у комунальну власність.

«На жаль, у нас не залишається іншого виходу, окрім як спробувати через ФДМ передати ці під­при­ємства в управління», — сказав Лучников.

Як повідомлялося, НАК Нафтогаз України звернулася до Міністерства палива та енергетики з проханням передати в управління компанії державні теплоелектроцентралі (ТЕЦ).

 

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com