Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В’їзд до центру — 10 гривень

Мер Києва Леонід Черновецький знає як позбавити місто від пробок і наповнити міський бюджет. Для цього потрібно зробити платним в’їзд до центру. Причому він пообіцяв найближчим часом видати таке розпорядження. За його словами, платити буде не лише вантажний транспорт, але і легковички. «Це робиться на користь киян, які не мають машин, але відчувають на собі весь вантаж їх великої кількості на вулицях міста», — пояснив свою ідею мер, пише «Сегодня».

У транспортній комісії Київради розповіли, що поки що не розраховували, скільки коштуватиме проїзд, але кажуть, навряд чи сума перевищуватиме 8-10 гривень. «Потрібно, щоб ціна в’їзду була в 4 раз вища, ніж одна поїздка в громадському транспорті», — роз’яснюють чиновники. Для тих, хто їздить в центр часто, введуть абонемент, по ньому буде трохи дешевше.

Швидше за все, платний в’їзд обмежать «першою парковочною зоною», це Європейська площа, Палац спорту, Льва Толстого, вулиця Грушевського, Володимирська, Золоті ворота. Щоб втілити затію, на в’їзді до центру, біля станцій метро, необхідно буде обладнати парковки. Як стягуватимуть гроші, поки не придумали, схиляються до того, щоб встановити відеокамери, які фіксуватимуть що в’їжджають, а потім надсилати квитанції додому, адже якщо поставити контролерів, то пробки на в’їзді до центру будуть набагато довші, ніж зараз. Інша, реалістичніша ідея: встановити турнікети, як на Заході, на платних дорогах.

До речі, в Європі вводять платний в’їзд не лише, щоб перемогти пробки, але й щоб поліпшити екологію в центрі. Це було б біль ніж доречно в нинішній ситуації, коли столиця переживає транспортну кризу. Адже сьогодні навантаження на київські дороги таке, як очікувалася в 2020 році.

Тому, наприклад, в Лондоні в центр безкоштовно можуть в’їжджати не лише таксі і міськтранспорт, але й, наприклад, електромобілі.

Зробити в’їзд до центру столиці платним влада міста хотіла давно. У серпні минулого року Іван Салій, тоді ще заступник мера по транспорту підрахував, що за право проїхатися по Хрещатику, вулицям Грушевського, Володимирською, Бассейною з водіїв слід стягувати по 5-7 грн. Для тих, хто працює в центрі, обіцяли ввести абонементи на місяць із знижкою.

«Так роблять у всьому світі, — говорить Іван Салій. Але за останній рік влада, нажаль, не побудувала жодної автомагістралі, тоді як сьогодні місту треба втричі більше доріг, ніж є. По-друге, в столиці немає жодної нормальної об’їздної траси».

За його інформацією, в Лондоні, наприклад, ці пробелми вирішили і налагодили чітку систему штрафів. Там стоять відеокамери, які ідентифікують номер авто і відразу визначають: заплатив водій за в’їзд чи ні. На перший раз йому приходить штраф. Якщо він в черговий раз не заплатив, то на нього подають до суду. Причому, доказом є матеріали, зняті на відео.

При здійсненні ідеї з платним в’їздом до центру міський бюджет наповнити реально. Чиновники давно підрахували, що тільки транзитних вантажівок в центр Києва в’їжджає по 8 тисяч в день, а легковичків — десятки тисяч. Якщо брати по 7 грн, можна заробити мінімум 70 тисяч в день. А це більше 2 млн грн в місяць.

Для порівняння, за вїзд в центр в різних країнах стягують такі суми (в гривнях):

в Лондоні — 68,6; в Токіо — 63,1; В Венеції — близько 20; в Стокгольмі — 13,3; в Осло — 15; в Юрмалі — близько 10; в Мілані від 133 до 66,5.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com