Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тимошенко звинувачує Ющенка та Януковича у кризі

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає Президента Віктора Ющенка й голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктора Януковича відповідальними за наслідки світової фінансової кризи для України у випадку проведення позачергових парламентських виборів.

Про це вона заявила на брифінгу.

«Якщо все-таки сьогодні Ющенко і Янукович, які є ідеологами позачергових виборів, кинуть країну в позачергові вибори, то саме вони відповідатимуть за  всі наслідки в Україні фінансової кризи, що сьогодні відбувається у світі», — сказала вона.

Прем’єр наголосила, що позачергові вибори Ради тільки негативно відіб’ються на економіці країни і є неприпустимими в нинішній ситуації на фінансовому ринку.

Тимошенко зазначила, що Кабмін розробив і при­йняв пакет заходів щодо захисту й стабілізації економіки.

Також Тимошенко на засіданні Ради національної безпеки й оборони в понеділок має намір запропонувати проект створення «мегакоаліції» і можливої ротації в Кабінеті міністрів у зв’язку з її створенням.

«Я обов’язково буду сьогодні на РНБО, і буду пропонувати проект повної консолідації політикуму, повної консолідації парламенту в мегакоаліції і якщо потрібно, то ротацію певних міністрів в уряді для того, щоб ця коаліція дійсно відчувала й роботу уряду й спільну відповідальність за всі дії», — сказала вона.

Прем’єр назвала засідання РНБО «прекрасним приводом» для прийняття такого рішення.

Як повідомлялося, Тимошенко заявляє, що у випадку формування нової коаліція на пост прем’єра може бути запропонована будь-яка кандидатура.

Також Тимошенко готова надати посади мі­ністрів представникам всіх фракцій Верховної Ради у випадку створення в парламенті єдиної коаліції.

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога заявив, що ініціатива Тимошенко про формування у Верховній Раді коаліції для протидії впливу світової фінансової кризи на українську економіку зазнала  нищівного фіаско.

 

За матерiалами: Українські Новини, Інтерфакс-Україна

 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com