Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Родстер Volkswagen

Volkswagen працює над недорогим середньомоторним родстером класу Lotus Elise, який повинен вийти на ринок через три-чотири роки. За місяць до передбачуваної прем’єри концепту на автосалоні в Лос-Анджелесі декілька автомобільних видань надали суперечливі дані стосовно новинки, що розроблялася.

Інформація про розробку подібної моделі з’явилася ще кілька місяців тому, до того, як Porsche почав активні дії, направлені на поглинання німецького концерну. Тепер майбутнє проекту під загрозою, хоча глава Porsche в своїй недавній заяві і пообіцяв не скорочувати модельний ряд Audi (і Volkswagen відповідно). Річ у тому, що модель Volkswagen вартістю $25000 — $45000 з характеристиками, близькими до Elise, може серйозно «зрізати» продажі Boxster.

Більшість прогнозів сходяться на тому, що лінійка двигунів обмежиться чотирициліндровими двигунами. Джерела Autoweek повідомляють, що найбільш вірогідними варіантами є 1,4-літрові TSI потужністю 170 к.с. і 1,6-літровий турбодизель, що розвиває до 125 к.с. Британське видання CAR пише про бензинові агрегати об’ємом від 1,2 до 1,4 л і потужністю 105 — 160 к.с., а також 75-сильний дизель.

Поки що не ясно, якого типу конструкції вибрали німецькі інженери для нової моделі. CAR стверджує, що із-за дорожнечі алюмінієвої архітектури автомобіль побудують з важчих модулів, так що загальна вага кабріолету становитиме близько 1 200 кг (на 300 кг більше, ніж маса Elise). З іншого боку, за інформацією Autoweek, концепт важитиме менше тонни саме за рахунок алюмінієвого каркаса, розробленого фахівцями з Audi. Можливо, Audi приготує власний, потужніший варіант автомобіля, який у майбутньому зможе замінити Audi TT.

CAR вважає, що виробництво почнеться не раніше 2013 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com