Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Македонія визнала незалежність Косова

Уряд Македонії визнав незалежність Косова. Чорногорія і Македонія поповнили список країн, які визнали незалежність Косова, проголошену в односторонньому порядку в лютому цього року.

Глава МЗС Чорногорії заявив, що рішення було одноголосно підтримано парламентом країни після дебатів, повідомляє «Радіо Свобода».

Схваленню парламенту також передувало аналогічному кроку уряду Македонії. Керівництво Сербії оголосило про відкликання свого посла з Чорногорії. Представники уряду Сербії заявили, що визнання незалежності Косова загрожує стабільності в регіоні.

Зазначимо, що Незалежність Косова від влади сербського краю в односторонньому порядку проголосили 17 лютого 2008 року. Парламент Косова почав спеціальне засідання, на якому проголосував за ухвалення декларації про незалежність краю, тоді ж були прийняті новий герб і прапор. Новий статус краю до цих пір визнали 43 з 192 держав-членів ООН.

У червні почала діяти нова конституція краю Косова. Основний закон складається з 40 розділів і 160 статей. Відповідно до конституції, затвердженої парламентом Косова 9 квітня, колишня автономія проголошується «незалежною і суверенною державою».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com