Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Газ не подорожчає?

Україні вдасться уникнути різкого підвищення цін на газ у 2009 році. Одним зі сприятливих факторів під час підписання контракту з Росією буде зниження світових цін на нафту, що вплине і на ціну на газ.

Про це заявив керівник компанії «Нафтогаз України» Олег Деркач. За його словами, українська сторона поки що не поспішає з підписанням газового контракту з Росією, оскільки сподівається на подальше зниження цін на нафту.

 «Давайте просто поміркуємо. Ціна на газ жорстко прив’язана до ціни на нафту. Сьогодні ми маємо спадний тренд. Чи ж варто нам поспішати з підписанням?» — заявив Дубина в інтерв’ю журналу «Коментарі».

 «Україна законтрактується до кінця поточного року без якихось форс-мажорних ситуацій. Думаю, темпи зростання ціни на газ будуть не вищими, ніж за останні два-три роки. У всякому разі ми дуже на це сподіваємося», — підкреслив керівник «Нафтогаза України».

Нагадаємо, що торік ціна на газ для України зросла на 38% — з $130 до $179,5 за 1000 кубометрів. Раніше в МЗС Росії заявляли, що в 2009 році ціна на газ для української сторони може збільшитися вдвічі.

Інтер-медіа Консалтинг

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com