Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кадрова перевірка персоналу

Відбір чесних, компетентних і надійних, співробітників по суті є найважливішим завданням, що стоять перед більшістю керівників підприємств усіх форм власності. Адже як правило, саме невдалий, а часом і безграмотний підбір персоналу може призвести до значних фінансових і як наслідок до репутаційних втрат для компанії. Саме з цього грамотні і сучасні керівники підприємств розуміючи всю значимість кваліфікованого відбору персоналу в успіху їхніх організацій і вдаються до нових більш високоефективним і сучасним методам відбору персоналу, використовуючи в перевірці потенційних кандидатів сучасний детектор лжи проверка на якому буде справді ефективною.

Не секрет, що в ряді випадків підприємницькі ризики можуть штучно створювати самі співробітники. Багаторічне вивчення питань безпеки бізнесу показало, що "... основною причиною фінансових злочинів, що відбуваються в різних комерційних організаціях є, найчастіше саме співробітники цих структур ... За оцінкою фахівців реальні збитки компаній від дій власних співробітників можуть досягати 90% від всього збитку, нанесеного компанії, В опублікованому в 2006 році доповіді "American Association of Anti-Fraud" (Американська Асоціація по боротьбі з шахрайством) говориться про те, що збитки завдані самими працівниками компаній склав 5% від загальної щорічної виручки. У маштабе всієї економіки Сполучених Штатів це складає більше 650 млрд. доларів на рік. Подібні дослідження, проведені у Великобританії оцінили втрати, завдані недобросовісними співробітниками більш ніж в 100 млрд. фунтів щорічно.

Наша країна в цьому плані не є винятком, скоріше навіть навпаки. Один з провідних фахівців в області комерційної безпеки Урал Сулейманов оцінює ситуацію в нашій країні таким чином: 25% співробітників, по суті своїй є в тій чи іншій формі шахраями, 10% є людьми абсолютно чесними, залишилися ж 65% це відносно чесні і лояльні співробітники, не помічені в крадіжці, але й вони можуть піддатися спокусі, якщо раптом з'явиться подібна можливість і буде впевненість, що можна буде залишитися безкарним."

Саме з цього, використання методу "перевірки персоналу" в кадровому відборі персоналу дає унікальну можливість досить точно визначити у кандидатів приховувані ними негативні нахили, кримінальні факти з їхньої біографії, згубні пристрасті.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com