Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чому в МАУП?

РОЗДІЛ ОСТАННІЙ.

Сьогодні ми не будемо запрошувати, умовляти і переконувати. Хто мав зробити вибір — зробив його. А хто й досі вагається… ну що ж, у нього на ці вагання — цілий рік. Доречно нагадати, що чекає нове покоління студентів МАУП, їхніх батьків та спонсорів.

Перше слово — до спонсорів. У нормальному цивілізованому світі інвестиції в освіту дають чи не найвищу віддачу. Той рівень знань, який забезпечує МАУП своїм випускникам, дозволить вам не лише швидко повернути кошти, витрачені на навчання конкретної людини, а й одержати відчутний прибуток для вашої справи.

Наступне слово — батькам. Здогадуємося, що для декого з вас звичний вираз «МАУП — найбільший в Україні вищий навчальний заклад» потребує розшифровки.

По-перше, керівництво Академії ніколи не ставило собі за мету механічне збільшення кількості студентів. Попит на тих чи інших спеціалістів диктує ринок. І тут головне не лише випустити сьогодні енну кількість правників, економістів, міжнародників тощо, а спрогнозувати — скільки їх буде потрібно у перспективі як мінімум п’яти років. Відтак — безробітних серед випускників МАУП немає.

У людей старшого покоління саме поняття «студентське життя» асоціюється з переповненими аудиторіями, чергами в їдальнях, бібліотеках, тіснява і незатишок у гуртожитках. В МАУП цього немає. Це чи не єдиний вуз, повністю збудований з нульового циклу за роки незалежності України. І всі зусилля архітекторів та дизайнерів були спрямовані на забезпечення максимального комфорту для навчання і відпочинку саме студентів. У багатьох державних вузах предмет гордості керівництва — величезні кабінети ректорів, проректорів та деканів. МАУП пишається своїми аудиторіями і унікальним науково-бібліотечним центром.

Тепер коротко — про основні неписані правила життя-буття в Академії. Їх ніхто не вигадував, вони були закладені в саму ідеологію вузу і апробовані протягом майже 20 років існування МАУП.

У традиційних державних вузах студентам начитують лекції і влаштовують екзекуції на семінарах, заліках та іспитах. В МАУП студентів вчать. Працюють з кожним індивідуально, поважаючи особистість молодої людини, її погляди і прагнення.

У вузах старої формації авторитет викладача чи керівника визначається його посадою чи науковим званням. Підвалини авторитету викладачів і науковців МАУП — їхні глибокі знання і їхнє вміння передати ці знання своїм учням.

У студентські часи батьків і спонсорів, себто, людей старшого віку, була популярна пісенька з таким приспівом: «…непьющие студенты редки, они повымерли давно». Так от — неправда. Всі студенти, що вчаться в МАУП — «непьющие»! Ця умова закладена до статуту Академії.

Від жарту — до справ серйозних. Перша важлива порада: ні в якому разі не «пасувати» студентських практик, здобуваючи через батьків та знайомих потрібні довідочки. В МАУП діє спеціальний розділ, котрий допомагає студентам не просто відбути реальну практику, а й в перспективі через цю практику знайти цікаву роботу.

Ініціатива студентів в МАУП аж ніяк не гальмується. Навпаки — вітається. Студентське самоврядування, різноманітні культурологічні та спортивні акції — важлива складова життя МАУП. Не забувайте, що Академія випускає не просто фахівців, а управлінців. І коли ж, як не в роки навчання, формувати командирські навики.

Одне слово — на завершення нашого Путівника. МАУП — вуз особливий. Тому, що тут вчать не для диплому, а для життя.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com