Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Студентка МАУП здобула «бронзу» Олімпіади в Пекіні

Довідка. Ірина Мерлені (дівоче прізвище — Мельник) народилася 8 лютого 1982 р. у Кам’янці-Подільському. Прийшла у спорт в п’ятнадцятирічному віці. Закінчила у Львові училище фізичної культури. Майстер спорту міжнародного класу. Вагова категорія — до 48 кг. Ірина тричі була чемпіонкою світу (2000, 2001, 2003, 2004), двічі чемпіонкою Європи (2004, 2005). Чоловік Ірини Андрій Микульчин — теж майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби.

Одружилися 18 лютого 2006. Тепер у родині підростає син Артур. Після одруження Ірина, хоч і взяла прізвище чоловіка, однак її в спортивному світі знають як Мерлені, саме під цим прізвищем Ірина досягла найбільших перемог на світовій борцівській арені.

Студентка Інституту міжнародних відносин МАУП Ірина Мерлені здобула бронзову нагороду на Олімпійських іграх в Пекіні. Навіть травмоване коліно не завадило нашій борчині вільного стилю продемонструвати видовищну боротьбу і вдруге поспіль в своїй кар’єрі зійти на олімпійський п’єдестал.

З жеребом українці відверто не пощастило. За умови перемоги в першій сутичці, Ірина наштовхувалася на переможницю пари японка — китаянка. У стартовому поєдинку Мерлені свою справу зробила, поклавши монголку на лопатки уже в першому періоді.

У чвертьфіналі українка змагалася зі своєю давньою знайомою японкою Чихару Ічо. Саме її наша спортсменка перемогла в фіналі Афін-2004, проте поступилася «золотом» на чемпіонаті світу минулого року. Здавалося б, у Пекіні Іра не дасть шансів Ічо. Вона перемогла у першому періоді 1:0, а за кілька секунд до завершення другого теж була попереду з таким же рахунком. Та японка зненацька «зламала» Мерлені, кинувши її на лопатки.


- Сама не знаю, як так вийшло, — каже наше триразова чемпіонка світу. — Я міцно вперлася, аби Ічо не виштовхнула мене за межі килиму, що принесло б їй переможний бал в другому періоді. Насправді, протягом усього поєдинку суперниця нічого не могла мені заподіяти.

Проте свого бронзового шансу Ірина не втратила. Вона просто «розірвала» китаянку і американку, поклавши обох конкуренток на туше.

- Я вдячна Богу за цю нагороду, — посміхається бронзова призерка Пекіна. — І хоча я не люблю і не вмію програвати, однак ця медаль теж дорога мені, адже далася дуже тяжко.

 

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com