Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Президент і Кабмін знову сваряться

У Секретаріаті Президента звинуватили уряд у зриві підписання угод з реалізації проекту Одеса – Броди. А Прем’єр-міністр заявила, що не допустить махінацій і зловживань навколо нафтогону. Вже практично завершено підготовку проектів двох угод про постачання на підприємства «Галичина» і «Нафтохімік Прикарпаття» понад 5 млн тонн каспійської нафти і 3 млн тонн транзиту через Україну. Про це повідомив уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, ці угоди мали підписати на нараді у Президента. Але Прем’єр-міністр заборонила представникам уряду і державних компаній підписувати будь-які документи з транспортування нафти нафтогоном Одеса - Броди до окремого рішення уряду.

Юлія Тимошенко заявила, що Секретаріат Президента намагається здійснити чергову оборудку навколо нафтогону. Вона пояснила, що укладаються угоди з офшорними підприємствами, які не відповідають міжнародним проектам. Прем’єр назвала все, що відбувається навколо нафтогону Одеса - Броди, Росукренергом-3.

«Шило на мило»

Позицію уряду пояснив радник Прем’єра з енергетичних питань Олександр Гудима:

«Це називається - шило на мило. Замість росіян нашим нафтогоном опанувала б сумнівна з точки зору моральності структура. Саме групі «Приват» Коломойського мали віддати під управління нафтогін Одеса – Броди, ось які угоди Секретаріат намагався змусити підписати без жодних рішень уряду. А там йдеться про серйозні речі, про те, що уряд мав профінансувати закупівлю технологічної каспійської нафти. Уряд не можна втягувати за дзвінком Балоги чи когось іншого в сумнівні операції».

«Приватна компанія не повинна домінувати над державною»

Нічого поганого не бачить у тому, що частково нафтогін перейде у приватні руки, президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук.
«Орендується не об’єкт, а частина потужності. І якщо орендується частина потужності з високою гарантією щодо завантаження, передоплатами, то чому  б і ні? Більшою частиною нафто- та газогонів користуються приватні компанії. Єдине, що це має бути на користь, а не на шкоду державі. Якщо вони беруть в управління трубу або займають всю її потужність і від свого імені ведуть переговори, - то це вже певні ризики. Тут є невиконання Європейської енергетичної хартії», – зазначив президент Київського міжнародного енергетичного клубу.

Труба до аверсу не готова?

Нафтогін Одеса–Броди до аверсу не готовий, немає ні достатньої кількості нафти, ні відповідних угод, вважає експерт з енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін. «Це досить сирі плани, які намагаються провести деякі керівники великих компаній. Причому вони мають намір це зробити за участі офшорних компаній. Тобто жодним чином не можна буде прослідкувати, куди, хто, що постачав, скільки це коштувало і куди пішли гроші. Що ж до політики в транспортуванні нафти, то, безумовно, це питання виконавчої влади. Уряд розробляє політику в цій сфері. Мені досить дивне втручання Секретаріату Президента. Це не його питання», – каже експерт.

Будівництво нафтогону Одеса – Броди завершилося в 2001 році. Труба мала транспортувати каспійську нафту до Європи в обхід Росії. Нині російську нафту транспортують в інший бік.

Віктор Міняйло
«Радіо Свобода»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com