Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дратівлива тема

Парламентарі багатьох країн не готові прийняти відповідні резолюції. У новій резолюції ООН стосовно Голодомору 1932-33 років швидше за все не буде згадки про геноцид українського народу. Про це заявив президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський.

В інтерв’ю Бі-Бі-Сі він пояснив це неготовністю парламентів багатьох країн прийняти відповідні резолюції. За словами Лозинського, Велика Британія разом зі Сполученими Штатами, Німеччиною і Росією належить до країн, які поки ще не готові визнати Голодомор актом геноциду проти українського народу. А тому, на думку Лозинського, в новій резолюції ООН з Голодомору, яку повинні прийняти на Генеральній асамблеї ООН у вересні, швидше за все, не буде згадки про геноцид, лише буде «згадка про вшанування пам’яті жертв Голодомору, буде вказано, що це був Голодомор, що це було штучно нав’язаний злочин проти людства», бо політична кон’юнктура заважає багатьом державам назвати Голодомор геноцидом українського народу. «Це політична кон’юнктура, яка пов’язана з Росією. Тому для багатьох країн, які не приймають резолюцію, це обумовлено боязню розсердити Росію. Проте фактично останні десять років відкрилося стільки документів, і ці нові архівні матеріали сьогодні доступніші», – сказав Лозинський.

За матеріалами «Української правди»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com