Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В Угорщині створили надощадливий концепт-кар

Угорська компанія Antro презентувала концепт Solo, який поєднує в собі футуристичний дизайн суперкара з гібридним рушієм та ультранизькими витратами палива.

У боліді Antro Solo за силовню править гібридний рушій, завдяки якому досягнуто мінімальних витрат пального – від 1,5 до 2 літрів на 100 км при максимальній швидкості 140 км/год. Такій ощадливості сприяє й загальна вага автівки: машина майже вся побудована з композитних матеріалів, тож важить вона небагато – близько 270 кг.

Автомобіль, у якому можуть розміститися три дорослі людини, працює і на бензині, і на етиловому спирті, і на електриці: дах автівки – це сонячна батарея, яка забезпечує машину енергією на 15–25 км.

Якщо вдасться налагодити масове виробництво, компанія планує продавати Solo по $18 тис. Додатково вона збирається розробити більшу модель Duo: у ній буде передбачено місця для 5 пасажирів і водія.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com