Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Крига скресла?

Член фракції БЮТ Ігор Рибаков заявляє, що вийшов з коаліції «для поліпшення життя людей у країні». Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу депутата.

Рибаков також заявляє, що він ні від кого не ховається і продовжує працювати в посиленому режимі — бореться з контрабандою (він є головою міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «Контрабанді — стоп!»). Депутат вважає різкі заяви деяких політиків щодо його вчинку «дешевим піаром». «Такі політики займаються власним піаром, спекулюючи моїм ім’ям.

За інформацією прес-служби, 90% його критиків уже пост-фактум дзвонять йому і вибачаються за висловлене — мовляв, мусили так вчинити. Водночас Рибаков стверджує, що у фракції БЮТ уже давно немає єдності духу і спільної ідеї, тому депутати висловлюють неправдоподібні дані щодо зниження інфляції в країні, поліпшення життя громадян, зменшення контрабанди тощо. Він також повідомив, що цього тижня дасть широку прес-конференцію.

Як відомо, минулої п’ятниці голова Верховної Ради Арсеній Яценюк на засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів Ігоря Рибакова та Юрія Бута про вихід з коаліції. При цьому він зауважив, що «у парламенті відбулася зрада». У «Самообороні» не знають, як до них потрапило «інородне тіло». У «Народній самообороні» не можуть пояснити, як Юрій Бут, який у п’ятницю заявив про свій вихід із коаліції в парламенті, з’явився в її виборчому списку, пише «Комерсант-Україна». «Я не формував список. Я навіть не знаю, від кого він увійшов», - заявив газеті депутат Олег Новіков. У Комітеті з питань правосуддя, членом якого є Бут, його характеризують як «об’єктивного» і «відповідального» юриста.

«Луценко до нього дуже добре ставився. Знаю, що Бут дзвонив йому: не кожен народний депутат може дзвонити міністрові внутрішніх справ, спілкуватися з ним, зустрічатися. І в НУНС, як мені здається, була повна довіра до цієї людини», - сказав виданню глава Комітету Сергій Ківалов («Партія регіонів»). Водночас у «Народній самообороні», як пише газета, відгуки про Бута не найкращі.

«Під час передвиборної кампанії ми не бачили один одного — у кожного була своя ділянка роботи. Але вже після другого місяця роботи я був упевнений, що він від нас піде — це було інородне тіло в «Самообороні» і за духом, і за ідеологією, і за мисленням», - заявив Москаль.

Як відомо, 6 червня Бут заявив про свій вихід із коаліції. Після цього депутат від «НУ-НС» Роман Зварич повідомив, що звернувся в Генпрокуратуру і СБУ з проханням невідкладно перевірити інформацію щодо законності отримання в 2002 році Бутом громадянства України і відсутності в нього громадянства Росії, а також перевірити можливість його співпраці з російськими спецслужбами. «Комерсант» зазначає, що свого часу Бут закінчив юридичний факультет Військового університету Міноборони РФ, після чого шість років працював старшим викладачем Військової академії ракетних військ стратегічного призначення — звідси нібито і підозри про можливу співпрацю депутата з російськими спецслужбами.

У «Народній самообороні» відмовляються. говорити про обгрунтованість підозр у співпраці їхнього соратника з російськими спецслужбами. «Чого вже після бійки руками махати? Раніш потрібно було перевіряти», - зазначив народний депутат Генадій Москаль.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com