Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ющенко пропонував Медведчуку РНБО?

Депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявляє, що Президент Віктор Ющенко раніше пропонував екс-главі Адміністрації Президента Вікторові Медведчуку посаду секретаря Ради нацбезпеки й оборони, передає «Інтерфакс-Україна». «Я був здивований неправдивістю Ющенка», — сказав депутат, зазначивши при цьому, що історія його взаємин із Президентом «загальновідома». «Що ж до Медведчука, то тут Ющенко міг би набратися сміливості і бути чесним до кінця. І розповісти, як рік тому він і його найближче оточення пропонували Медведчуку цілу низку посад, зокрема посаду секретаря РНБО, тільки за те, щоб Віктор Медведчук допоміг у певних конституційних процесах і посприяв своїми можливостями в Конституційному Суді, але при цьому виступив проти позиції Партії регіонів», — заявив Шуфрич і зазначив, що Медведчук відмовився від цієї пропозиції. «Певно, не випадково, коли від цієї посади відмовився Медведчук, її запропонували Богатирьовій», — сказав він.

27 березня в телеефірі Прем’єр Юлія Тимошенко зазначила: «Якщо Віктор Медведчук поїде і підпише геніальну угоду, то я, попри те, що ми з ним розійшлися ворогами, скажу йому спасибі, якщо він зробить висококласну газову угоду, оскільки це потрібно Україні».

28 березня Ющенко заявив, що вважає неприпустимим можливе звернення Тимошенко до Медведчука за допомогою у вирішенні питання постачання газу в Україну з Росії. «Я не знаю, хто такий сьогодні Медведчук, щоб Прем’єр України до нього апелював як до рятівника. На мій погляд, це ганьба для всіх», — сказав Президент.

Медведчук очолював Адміністрацію Президента Леоніда Кучми і був лідером Соціал-демократичної партії України, одним з керівників якої був Шуфрич.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com