Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Марш мендельсона

У Києві почалися переговори щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Президент України Віктор Ющенко та комісар ЄС з питань торгівлі Пітер Мендельсон 18 лютого оголосили про формальний початок переговорів про створення зони вільної торгівлі.

Президент України Віктор Ющенко та комісар ЄС з питань торгівлі Пітер Мендельсон 18 лютого оголосили про формальний початок переговорів про створення зони вільної торгівлі.

«Сьогодні в Києві відбувається знакова подія. Ми сьогодні офіційно оголошуємо про початок переговорного процесу у поглибленій зоні вільної торгівлі «, — сказав Ющенко під час зустрічі з Мендельсоном у розширеному складі в Києві, повідомляє УНІАН.

Президент підкреслив, що основна мета України — вже до вересня цього року прийди до політичної угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС. «Ми важко працюємо, щоб це відбулося», — додав український президент.

Президент підкреслив, що 2008 рік буде найактивнішим роком у переговорному процесі, і повідомив, що в нинішньому році Україна підсилить свою дипломатичну місію в Брюсселі.

У свою чергу, комісар ЄС з питань торгівлі Мендельсон заявив: «Це є свідченням прихильності ЄС до вибраного ним курсу відносно України — ще не встигло висохнути чорнило на угоді про вступ до СОТ, як ми вже приїхали до Києва, щоб почати новий етап у наших економічних відносинах».

За його словами, «процес, який ми починаємо, стосується не тільки торгових і інвестиційних потоків. Він знаменує собою неухильну політичну і економічну інтеграцію України в світову економіку і поглиблення партнерства з ЄС».

Як відомо, президент Віктор Ющенко прогнозує завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі наприкінці 2008 — початку 2009 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com