Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Міністерство освіти скорочує кількість випускних іспитів

Аби розвантажити випускників загальноосвітніх закладів, Міністерство освіти й науки України пропонує, попередньо обговоривши це з педагогічною громадськістю (надійшло понад 100 пропозицій), зменшити кількість іспитів у 11 класі з п’яти до чотирьох.

Передбачається державна підсумкова атестація випускників з української мови (обов’язково), історії України (обов’язково), математики (обов’язково, крім класів філологічного, суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного, спортивного напрямів) та одного з предметів інваріантної складової навчального плану за вибором учнів. У навчальних закладах з профільним навчанням може проводитися атестація з предмета за вибором відповідно до профільної підготовки. У навчальних закладах з мовами навчання національних меншин предметом за вибором може бути мова навчання.

Випускникам навчальних закладів системи загальної середньої освіти за їхнім бажанням як атестацію можуть бути зараховані результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Окрім того, аби унеможливити маніпуляції річними оцінками й балами за атестацію, та задля підвищення ролі річної оцінки, пропонується скасувати підсумкову оцінку. У додаток до свідоцтва про базову загальну середню освіту та атестат про повну загальну середню освіту на підставі семестрових виставлятимуться річні оцінки. Бали за атестацію виставлятимуться окремо.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com