Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Докерувалися...

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно посадовців Міністерства транспорту і зв’язку та державних підприємств у цій сфері. Відомство проводить досудове слідство, повідомляє УНІАН. Кримінальну справу порушено за фактами зловживання службовим становищем та заволодіння грошовими коштами в особливо великих обсягах посадовими особами Міністерства транспорту та зв’язку, Державної служби автомобільних доріг, ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Крім того, висунуто звинувачення директору ДП «Львівський облавтодор» за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. З’ясовано, що обвинувачений, за вказівкою колишнього керівництва Мінтрансу, уклав наперед збиткові договори підряду з двома підприємствами на проведення оцінки протипожежного стану, обстеження системи охорони праці та аерофотознімальних робіт автомобільних доріг Львівської області. Безпідставно підписавши акти прийому виконаних робіт, службовець своїми діями завдав державному підприємству збитків на суму понад 17 млн грн. Нині кримінальну справу за обвинуваченням керівника ДП «Львівський облавтодор» виділено в окреме провадження. Вирішується питання про затвердження обвинувачувального висновку та направлення справи до суду.

14 грудня 2007 року попереднього міністра транспорту та зв’язку Миколу Рудьковського викликали на допит до Служби безпеки України, де він свідчив у справі про незаконне використання державних коштів Мінтрансу на суму 390 тис грн. Як повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, Рудьковського допитували у рамках кримінальної справи, порушеної за ст. 191 (привласнення, розтрата майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com