Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зарплати українців розсмішили Європу

Україна і Сербія 2007 року продемонстрували найгірший розвиток рівня реальних зарплат в Європі. Такий висновок випливає із щорічного дослідження провідної міжнародної консалтингової компанії Mercer, повідомляє «Німецька хвиля». В Україні зарплати зросли на 10%. Однак їх повністю з’їла інфляція, яка, за даними Міжнародного валютного фонду, 2007 року також становитиме 10%. Утім, більшість українських і міжнародних фахівців прогнозують Україні інфляцію на рівні 12-13%. Таким чином реальні зарплати навіть скоротилися, зазначає радіо.

Водночас у Сербії середні зарплати зросли трохи менше ніж на 5 % за понад 6% інфляції.

У Західній Європі, за оцінками експертів Mercer, номінальні зарплати у середньому зростуть на 3,4%. Це майже на 2% більше за рівень інфляції. У Східній Європі показники зростання реальних зарплат становитимуть у середньому 2-3% відсотки. Mercer досліджує рівень зарплат насамперед з огляду на інвестиційну привабливість для міжнародного капіталу. Експерти компанії зазначають, що Східна Європа залишається привабливою для інвестицій у виробництво через відносно невисокі витрати на робочу силу. Тим часом, приміром, в Індії реальні зарплати 2007 року зросли на понад 10%, номінальні – на 14%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com