Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підготовче відділення МАУП: Незалежне оцінювання — з нами це просто!

Зовнішнє незалежне оцінювання отримало різноманітний резонанс у нашому суспільстві. Для багатьох українців нова система залишається незрозумілою і викликає багато питань. Зовнішнє оцінювання — це оцінювання знань учнів незалежною установою, що не повязана ні зі школою, ні з вищими навчальними закладами. Можна виділити кілька аспектів, які, безперечно, вигідно характеризують нову систему оцінювання. По-перше, якщо випускник успішно складає тест, за його бажанням результат йде в атестат, а вуз зараховує його як вступний іспит. По-друге, якщо результати не задовольняють, то є можливість складати іспит вдруге, згідно з державним стандартом.

Незалежне тестування проводиться для учнів 11-х класів, які прагнуть навчатися у ВНЗ освіти з усіх дисциплін, що є вступними до вузів, крім іноземної мови. Усі тести складені на основі державного стандарту загальної середньої освіти і вимагають від учнів рівня знань, вищого за середній. А отже, тестування більш об’єктивно оцінює учнів, які мають достатній обсяг знань і займаються успішно.

Однак, погодьтеся, що не всі діти займаються успішно. Не секрет, що є, так би мовити, фізики і лірики. Учні мають різні здібності до різних дисциплін. Комусь достатньо чотирьох годин на тиждень для повного засвоєння матеріалу, наприклад, з математики, а комусь замало. А щоб написати ці тести, необхідні ґрунтовні знання, починаючи з 5-го класу. Крім того, необхідно проводити проміжні тестування, щоб учні орієнтувалися в часі, в питаннях. Тож, у цій ситуації, допоможуть підготовчі відділення при вищих навчальних закладах, де учнів готують з окремих дисциплін, які знадобляться їм у майбутньому. Так, при Міжрегіональні Академії управління персоналом вже багато років діє підготовче відділення, де покращують знання учнів, допомагають розвинути свої здібності, отримати віру в себе.

Досвідчені викладачі, які знають вимоги до тестування та до іспитів, докладають усіх зусиль і використовують усі можливі засоби, у тому числі і матеріально-технічну базу Академії, щоб дати учнім міцні знання. Тут вчителі, за відомим висловом Василя Сухомлинського, «серце віддають дітям», щоб діти чекали від них не оцінок, а знань, щоб змінилася мотивація навчання. Програма підготовчого відділення передбачає систематицацію вже набутих знань та оволодіння новими знаннями і практичними навичками. Це допоможе учням отримати високі результати під час незалежного оцінювання і вступити до обраного ВНЗ. А ті, хто вступатимуть до Академії — отримають знижку в оплаті за навчання до 7%.

Підготовче відділення МАУП дає своїм слухачам впевненість у завтрашньому дні і їхньому майбутньому.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com