Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

РНБО помітила, що у нас погано не тільки з газом, а й з вугіллям

Міжвідомча комісія з питань енергетичної безпеки при Раді національної безпеки й оборони відзначає погіршення роботи вугільної промисловості. Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО, яку цитує «Обком» з посиланням на «Українські новини». Такі висновки було зроблено за підсумками засідання комісії 19 жовтня під головуванням секретаря РНБО Івана Плюща.

Зокрема, міжвідомча комісія зазначила погіршення технічного стану і продуктивності вугільної промисловості, загострення соціальних проблем у шахтарських регіонах у результаті розвитку негативних явищ у галузі.

Члени комісії констатували, що обсяги видобутку вугілля не задовольняють потреб національної економіки, а сформований в Україні гостродефіцитний паливний баланс, перевага в якому надається імпортним енергоносіям, створює загрозу енергетичній безпеці, не сприяє зниженню рівня енергетичної залежності країни.

Комісія також зазначила, що значна частина завдань, визначених в указі Президента від 27 грудня 2005 року, №1863 («Про рішення Ради національної безпеки й оборони України від 9 грудня 2005 року»), що стосуються вугільної галузі, залишаються невиконаними.

«Фактично створено систему, за якої немає стимулів для підвищення ефективності роботи підприємств вугільної галузі. Постійне збільшення обсягів бюджетного фінансування не супроводжується збільшенням обсягу видобутку вугілля», — йдеться в повідомленні.

Погіршення роботи вугільної галузі, на думку комісії, призвело до незбалансованості постачання і споживання вугілля для потреб теплової електроенергетики.

Також залишається значною кількість фінансових порушень у вугільній промисловості, а через скрутне фінансове становище більшість державних підприємств з видобутку вугілля не мають можливості забезпечити оплату праці робітникам за тарифними ставками і посадовими окладами.

У зв’язку з цим Міжвідомча комісія пропонує органам державної влади, що курують розвиток вугільної промисловості, розробити програму відновлення основних фондів галузі із залученням різних джерел фінансування.

За матеріалами інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com